Održan Okrugli stol "Žene s invaliditetom vidljive, ali..."

Dana 17. svibnja 2016. godine u Zagrebu je održan Okrugli stol „Žene s invaliditetom vidljive, ali...“ kojeg je Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske organizirala povodom 15. svibnja – Međunarodnog dana obitelji kao nastavak Kampanje Prekinimo ŠUTnju/ZAUSTAVIMO nasilje pokrenute 08. ožujka 2016. godine, a u okviru djelovanja unutar Centra znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Kroz Program rada Okruglog stola sudionici su se upoznali s važnosti obilježavanja Dana obitelji, podacima o nasilju u obitelji, pregledom provedbe Pekinške platforme za djelovanje u državama članicama EU-a: Nasilje nad ženama – podrška žrtvama, te sa životnim pričama žena s invaliditetom: Anđelke Zelenko iz Udruge osoba s invaliditetom Slatina, Gordane Jurčević iz Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Marije Mustać iz Udruge slijepih Grada Zagreba i Katarine Tonković iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba o njihovom putu od suočavanja s invalidnošću do uspješnih žena s invaliditetom.

Na Okruglom stolu sudjelovale su predstavnice Saveza civilnih invalida rata Hrvatske Ljiljana Knežević i Renata Krajnik, te predstavnica Udruge civilnih invalida rata Grada Zagreba Ljerka Žagar.